Ga naar hoofdinhoud
de Stiltehuisjes: ruimte voor rust en zelfzorg

Naar home

Stilte-activiteiten

Het doel van de Stiltehuisjes is om kinderen weer in hun neutrale modus te brengen (window of tolerance). In het speciaal hiervoor bestemde en ingerichte Stiltehuisje kunnen ze ontprikkelen of juist prikkels opzoeken, heftige emoties tot rust laten komen of pijn in het lichaam laten zakken. Even afzonderen en niets doen helpt!  Dit NIETS DOEN is dan ook een belangrijke ‘Stilte-activiteit’ binnen het totaalconcept van de Stiltehuisjes.

 

 

Tegelijkertijd is niets doen voor veel kinderen een uitdaging. Daarom biedt ieder Stiltehuisje verschillende Stilte-activiteiten die erop gericht zijn om kinderen uit het hoofd te halen en weer te laten aarden. Ze bepalen zelf in welke Stilte-activiteiten ze zin hebben en hoeven niet te voldoen aan een opdracht of criterium. Kinderen maken gemiddeld tien minuten gebruik van een Stiltehuisje. Dat is meestal genoeg tijd om hun emoties te laten bedaren en bij te komen van alle prikkels. Daarna zijn ze weer goed aanspreekbaar en in staat om volledig deel te nemen aan de les.

 

Elk Stiltehuisje wordt geleverd met  vier Stilte-activiteiten naar keuze. Denk o.a. aan lezen, tekenen of kleien. Voor iedere Stilte-activiteit is er een speciale box in het Stiltehuisje. Met name de friemelbox vol tangels, stressballen en squeezies, is erg populair. Wil je weten welke Stilte-activiteiten er allemaal zijn? Neem contact op met de Stiltehuisjes.

 

Friemelen in het Stiltehuisje brengt rust in het kind en in de klas
Storend gedrag in de klas, het Stiltehuisje helpt.
Het pedagogisch klimaat in de klas is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind.
Back To Top